lponet

Viihdy kotona

 

Monilla meistä on nyt enemmän aikaa viettää kotona yhdessä perheen kanssa, kun yhä useammat ovat siirtyneet kotiin tekemään etätöitä tai opiskelemaan ja harrastuksia on peruttu. Tämä rajaa tekemisen ja olemisen paikat aika lailla kotiin, ja hyvät kotoiluvinkit voivat ollakin hyödyksi.

 

Keräsimme neljä vinkkiä kotona viihtymiseen koko perheelle.

 

1. Sujuvasti etätöissä ja opinnoissa

 

Sekä aikuiset että lapset saattavat päätyä kotiin etätöihin tai etäopetukseen. Kun useita perheestä tekee yhtä aikaa töitä verkon yli, ovat hyvät nettiyhteydet tarpeen. Valokuitu toimii suuressakin kuormituksessa vakaasti ja sen kapasiteettia on helppo lisätä tarvittaessa. Parhaat yhteydet kotona saadaan liittämällä laitteet kiinteästi verkkopiuhalla internetiin, mutta useimmissa kodeissa käytössä on myös langaton kotiverkko. Langattoman kotiverkon laatu ratkaisee usein internetin käyttökokemuksen, ja hyvään kotiverkkoon kannattaakin panostaa. Nykyisin on olemassa useamman tukiaseman Mesh-verkkoja, jotka jakavat langattoman verkon laadukkaasti joka puolelle kotia, eikä yhteys tai ääni katkeile tärkeissä Teams-kokouksissakaan. Nämä verkot eivät ole enää kovin kalliita, ja niitä on saatavissa myös tarjoushintaan.

 

2. Tapaa ystävät etänä

 

Sosiaalisia kontakteja ja tapaamisia tulisi nyt välttää. Onneksi keskustelut onnistuvat myös puhelimitse, ja erilaisten viestintäohjelmien avulla kuten Whatsappin tai Skypen avulla myös ilmaiseksi. Näiden ohjelmien avulla onnistuvat myös videopuhelut, ja lapset voivat ilahduttaa isovanhempiaan videotervehdyksellä, kun varsinainen kyläily ei nyt tule kyseeseen.

 

3. Tutustu netin kulttuuri- ja liikuntatarjontaan

 

Kirjastoista on mahdollista lainata e-kirjoja, musiikkia ja elokuvia. Tarjolla on myös eri palveluntarjoajien e- ja äänikirjasovelluksia, esim. Nextory. Googlaamalla netistä löytyy myös erilaisia videoita ja vinkkejä liikuntaan, kuten jumppaa ja joogaa.

 

4. Viihteellä kotona

 

Monipuoliset tv-palvelut tarjoavat nykyisin jokaiselle jotakin. Leffoja voi vuokrata suoraan telkkariin leffasovelluksilla, ja erilaisia tv-paketteja ja suoratoistopalveluita löytyy jokaisen makuun. Mm. Yle Areenassa voi maksutta katsella ja kuunnella sarjoja, elokuvia, podcasteja, konsertteja, dokumentteja ja paljon muuta. Kodin useilla päätelaitteilla jokainen voi tarvittaessa katsoa mitä haluaa, ja säilyttää siten sovun perheessä.

 

Muista Bonuskanava! Jos sinulla on TV-kortti, näet maksutta kuukausittain vaihtuvan Bonuskanavan. Maaliskuun Bonuskanava on Discovery Channel. Täältä näet kulloinkin voimassa olevan Bonuskanavan.

 

Tutustu myös LPOnetin tv-pakettitarjouksiin: Nyt M- ja L-kanavapaketit 2 kk -50% ja C More Total ja Viasatin paketit reilulla alennuksella!

 

Erillisten ohjelmien parista on kuitenkin hyvä välillä kokoontua yhteen, ja kaivaa vaikka vanhat lautapelit esiin.