Fiberprojekt

Tillsammans med invånarna möjliggör vi utvidgandet av fibernätet i Östra Nyland

 

LPOnet är ett östnyländskt växande telekommunikationsandelslag, grundat år 1931. Vi är föregångare och marknadsledare i fiberanslutningar i Östnyland – vi har redan över 7000 nöjda fiberkunder. Vi utvidgar vårt fibernät hela tiden genom att starta fiberprojekt, var lokala invånares och företags intresse avgör byggandet av fibernätet.

 

När fiberprojektet startar, informerar vi områdets invånare och företag om projektet. Vanligtvis är den aktiva säljtiden på ett område ca 3-6 månader och under denna tid bör ca 50 % av områdets fastigheter ansluta sig till nätet, för att byggandet kan förverkligas. Efter att vi gjort beslut om att bygga fibernätet, strävar vi till att komma igång med byggandet så fort som möjligt. På grund av den stora efterfrågan och väderförhållandena (t.ex. tjäle i marken)  reserverar vi ca 10 månader till att bygga fibernätet, räknat från byggnadsbeslutet.

Se de aktuella fiberprojektområden:

Fiberprojektområden

Kontrollera fibertillgängligheten på färdigt byggda områden på hela vårt verksamhetsområde (Borgå, Lovisa, Lappträsk, Mörskom):

Färdigt byggda områden

Samla med grannarna i projektet – det ger förmåner till er alla

 

Rekommendera fiberanslutning till din granne – när din granne skaffar fiberanslutning, så får både du och grannen förmåner. Kontakta oss, så berättar vi mera.

 

Vad kostar det att ansluta sig till fibernätet och vilka tjänster får jag?

 

Då du har LPOnets fiber, kan du välja FiberHem-paketet, som innehåller bredband och kabel-tv. Om du inte behöver kabel-tv, välj FiberWebb-paketet. Du kan också beställa fiberanslutningen utan tjänster, varmed du har färdighet för fiber och kan senare enkelt ta i bruk tjänsterna, t.ex. då ditt tidsbundna avtal i ditt nuvarande bredband upphör.

 

Fiberanslutningens installations- och anslutningsavgift ser du här

 

Är du intresserad av fiber till fiberprojektområdet?

 

Meddela dina kontaktuppgifter med kontaktblanketten, så får du veta mera om fiberprojekten. Du kan även ringa 019 5058300 eller skicka e-post till kuitumeille@lponet.fi.

Kontaktblankett

Aktuella fiberprojektområden:

Kungsvägen, Borgå

 

Området nu till salu.

 

Fiberprojektområdet omfattar kartans områden, som befinner sig västerut från Kungsporten.

 

Klicka på kartan för att förstora bilden.

Huktis, Borgå

 

Området nu till salu.

 

Fiberprojektområdet innehåller kartans områden.

 

Klicka på kartan för att förstora bilden.

Jonasbacken, Borgå

 

Området byggs ej i detta skede.

 

På fiberprojektområdet kom inte tillräckligt med beställningar under säljtiden, och området byggs ej åtminstone i detta skede. Du kan ändå anmäla om ditt intresse för fiber. Om fler intresserade på området anmäler sig, kan vi ta området på nytt i behandling. Uppmana även grannarna med!

 

Fiberprojektområdet omfattar följande vägar: Måsvägen, Andvägen, Spovvägen, Doppingvägen, Trutvägen, Ådvägen och Knipvägen.

 

Klicka på kartan för att förstora bilden.

Askola

 

Området nu till salu.

 

Gröna områden: Kyrkobyn och Monby.
KOMMER ATT BYGGAS – GRATTIS!

 

Oranga områden:
SÄLJS AKTIVT. Fibernätet utvidgas enligt efterfrågan. Områdenas gränser är riktgivande och kan leva enligt situationen.

 

Klicka på kartan för att förstora bilden.

Veckjärvi, Borgå

 

Fibernät kommer att byggas på kartans område.

 

Klicka på kartan för att förstora bilden.

Vårberga, Borgå

 

Fibernät byggs på området.

 

GRATTIS!

LPOnet har gjort positivt byggnadsbeslut för hela Vårberga-området. Se karta på området nedan, nogrannare adressökning här.

Leveranserna sker senast 30.11.2023. Leveranstidtabellen gäller beställningar, som görs senast 30.6.2023. Tidtabellsmässigt levererar vi fiberanslutningarna först till de områden, där det finns flest beställningar på adresser nära varandra.

Klicka på kartan för att förstora bilden.