Langaton WiFi-verkko ei toimi kaikkialla kodissani. Mitä voin tehdä?

Langattoman verkon toimivuuteen vaikuttavat useat eri tekijät. On hyvä tiedostaa, että pääsääntöisesti langattomassa verkossa ei ylletä kiinteän verkon nopeuksiin. Signaalin väliin jäävät esteet kuten seinät, lattiarakenteet tai vaikka kaapit ja peilit voivat heikentää WiFi-verkon kuuluvuutta. Erityisesti signaalia heikentävät metalli ja betoni sekä paksu kivi- tai tiiliseinä. Lisäksi erilaiset elektroniikkalaitteet, kuten digiboksit, kotiteatterit tai muut langattomat laitteet itkuhälyttimistä langattomiin kameroihin voivat häiritä WiFi-yhteyden toimintaa. Kerrostaloissa tai tiheästi asutuilla asuinalueilla myös naapurien langattomat verkot voivat ruuhkauttaa ja häiritä WiFi-verkkoa.

 

 

Sijoita tukiasema oikein

WiFi-tukiasema kannattaa sijoittaa mahdollisimman keskeiselle ja avoimelle paikalle, josta signaali kantaa mahdollisimman laajalle huoneistossa.

 

 

Isoon asuntoon usean tukiaseman Mesh-verkko

Isommissa ja erityisesti useampikerroksisissa asunnoissa signaali ei välttämättä yllä joka puolelle asuntoa. Tällöin WiFi-verkon kuuluvuus kannattaakin varmistaa useammalla tukiasemalla. Usean tukiaseman ns. Mesh-verkkoja on saatavilla myymälästämme.

 

 

Päivitä laitteet ja ajurit – käytä kaapelia kun mahdollista

Uudemmat laitteet toimivat tehokkaammin myös WiFi-verkossa. Yhteysnopeutta voi parantaa mm. tietokoneen vanhentuneet WiFi-ajurit päivittämällä. Pelikonsolit kannattaa aina liittää kaapelilla verkkoon, sillä pelaaminen toimii silloin parhaiten eikä langaton verkko turhaan ruuhkaudu.