Kaapeli-tv:n kanavat ovat nyt vaihtaneet paikkaa – tee uusi kanavahaku

Päivitys tiedotteeseen 31.8.2021 klo 11.30

 

HD-kanavat ovat nyt siirtyneet kanavaluettelon alkuun LPOnetin kaapeli-tv-verkossa, ja kanavapaikalla 1 näkyy YLE HD 1. Jos televisio ei hae uusia kanavapaikkoja automaattisesti, tee uusi kanavahaku tai palauta tarvittaessa tehdasasetukset.

 


 

Kaapelitelevisioverkon kanavanumerot tulevat muuttumaan 31.8.2021 niin, että vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien HD-versiot löytyvät kanavaluettelosta ensimmäisenä, eli kanavapaikoilta ykkösestä eteenpäin. Perinteisen tarkkuuden kanavat (SD-kanavat) puolestaan siirtyvät alkamaan kanavanumerosta 21. Kanavat vaihtavat keskenään paikkaa – mikään tv-kanava ei poistu valikoimasta.

Muutos tehdään, koska perinteistä tarkkuuttaa huomattavasti parempi teräväpiirtokuva on nykypäivän normaali, ja kanavat löytyvät muutoksen jälkeen televisiosta entistä helpommin.

Muutos tehdään valtakunnallisesti kaikissa kaapeli-tv-verkoissa tiistaina 31.8.2021 alkaen klo 10. Uusimmat laitteet löytävät yleensä muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Mikäli televisio ei automaattisesti päivitä kanavajärjestystä muutoksen jälkeen, pitää televisioon tehdä uusi kanavahaku tai tehdasasetusten palautus.

Muutos ei koske antenniverkkoa tai muita lähetystekniikoita kuin kaapeli-tv-verkkoa.

 

LPOnetin kaapeli-tv-verkkoon viisi uutta HD-kanavaa

 

Muutoksen yhteydessä ilmaisten teräväpiirtokanavien valikoimaa vahvistetaan viidellä kanavalla LPOnetin kaapeli-tv-verkossa: Fox HD, National Geographic HD, Hero HD, Alfa TV HD sekä TLC HD (Fox HD ja National Geographic HD näkyvät tällä hetkellä maksutta TV-kortilla, mutta muutoksen jälkeen myös ilman TV-korttia).

 

Katso uudet kanavapaikat ja yleiset kanavahakuohjeet tästä.