Elokuun bonuskanava on uusi kanava Love Nature

Love Nature vie katsojat lähemmäs luonnon ihmeitä ja kauneutta. Kanava kertoo inspiroivia tarinoita ja tuo esille kamppailun selviytymisestä muuttuvassa maailmassa. Tv-kanava tarjoaa katsojille eksklusiivista sisältöä koko maailmasta. Näe eläimet luonnollisessa ympäristössään ja vieraile maailman vaikuttavimmissa maisemissa Love Naturen filteröimättömän premiumsisällön kautta.

Kanava lisätään L-kanavapakettiin, jossa se korvaa 30.7. päättyvän Outdoor Channel -kanavan.

Bonuskanava vaihtuu maanantaina 2.8.

 

Häiriötiedote 13.7.2021: Pormestarinkatu 4:n yhteydet korjattu

Päivitys tiedotteeseen klo 17.35:

Laitevika on korjattu ja yhteydet toimivat jälleen normaalisti.

 

Laajakaistayhteys on poikki laiterikon takia osoitteessa Pormestarinkatu 4 A ja B . Korjaus on käynnissä, ja vian arvioidaan olevan korjattu klo 18:aan mennessä. Kaapeli-tv toimii normaalisti.

Pahoittelemme häiriötä.

SuomiAreenaTV näkyy LPOnetin kaapeliverkossa kanavapaikalla 38

SuomiAreena-tapahtuma järjestetään Porissa ja Helsingissä 12.-16.7.2021. SuomiAreenalla keskustellaan suomalaisesta yhteiskunnasta rennosti kesäisissä tunnelmissa. Keskusteluja ja taltiointeja SuomiAreenalta voi seurata kaapeli-tv:n kautta SuomiAreenaTV:stä, joka on avattu kanavapaikalle 38.

Useimmat vastaanottimet löytävät kanavan automaattisesti. Jos näin ei käy, tee uusi kanavahaku. Kanava on HD-tasoinen ja katsottavissa vapaasti ilman tv-korttia tai linkitystä.

huoltokatko

Emäsalossa palvelukatkos kuitupalveluissa ti 13.7. klo 7-14 välisenä aikana

Porvoon Emäsalossa on käynnissä kuituverkon parannustyöt, jossa ilmakaapeleita saneerataan maakaapeleiksi yhteistyössä sähköverkkoyhtiön kanssa. Tämä aiheuttaa katkoksia kuituverkon palveluissa tiistaina 13.7. klo 7-14 välisenä aikana. Katkoksia ilmenee kuitulaajakaistassa ja kaapeli-tv:ssä.

Pahoittelemme verkon kunnostustöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa asiakkaillemme.

lponet-ehdot

Loviisan ja Porvoon myymälöiden poikkeavat aukiolot 28.6.-2.7.

Loviisan myymälä on avoinna maanantaina ja torstaina klo 9-17 (suljettu 11-12).

Porvoon myymälä on avoinna tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 9-17 (suljettu 12-13).

 

Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse ja sähköisissä kanavissa ma-pe klo 9-17.

Häiriöilmoitukset: puh. 0800 915019 (24/7, puhelu maksuton).

Valokuitu on yhtä tärkeää kuin sähkö ja vesi – Kyläverkkohankkeella rakennettiin kuituverkko Rantasalmeen

Rantasalmen kunta teki vuonna 2015 päätöksen, josta yritykset, kuntalaiset ja vapaa-ajan asukkaat kiittävät vuosikymmeniä.

 

Periaatteessa päätöksenteko on helppoa. Kuntapäättäjien ei tarvitse vastata kuin yhteen kysymykseen: haluaako kunta olla kiinni maailmanmenossa myös tulevaisuudessa?

Vuonna 2015 Rantasalmen kunnanvaltuusto vastasi kysymykseen myöntävästi. Se päätti käynnistää kyläverkkohankkeen, jossa rakennettiin yhdeksän kilometriä valokuituverkkoa Rantasalmen keskustaajamaan. Ratkaisu on vaikuttanut merkittävästi koko kunnan tulevaisuuteen.

– Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat nykyään yhtä tärkeä elementti kuin sähkö ja vesi. On nykymaailmassa pysymisen edellytys, että tietoliikenneyhteydet ovat kunnossa, Rantasalmen kehittämispäällikkö Johanna Keränen sanoo.

Ennen 2010-luvun puoliväliä valokuitua ei vielä ollut saatavilla Rantasalmen asukkaille ja yrityksille – alueella olevista valokuitukaapeleista ei ollut vielä kattamaan koko kunnan tietoliikennetarpeita.  Kuten moni muukin Suomen kunta, Rantasalmi sijaitsee kaukana kasvukeskuksista ja sen väestö on pieni. Sellaisille alueille valokuituverkko ei rakennu markkinaehtoisesti, vaan kunnan oma aktiivisuus on tärkeää.

Rantasalmen kunta päätti hakea verkon rakentamiseen hanketukea ELY-keskukselta. Tuen hakeminen kannattaa kaikille osapuolille, sillä se laskee valokuituverkkoon liittymisen hintaa.

Vaikka valokuituverkko rakennettaisiin julkisena hankkeena, kiinnostuneita yksityisiä asukkaita ja yrityksiä tarvitaan silti.

– Meillä valokuituverkkoon halusi heti liittyä noin 170 taloyhtiötä ja pienkiinteistöä eli noin 650 huoneistoa. Se on tämän kokoiselle kuntataajamalle hyvä määrä. Myöhemmin liittyjiä on tullut lisää, sillä valokuituyhteys on nyt pientalokaduilla valmiina, Keränen kertoo.

Kaikkiaan Rantasalmen kyläverkko maksoi 600 000 euroa, josta Rantasalmen kunnan osuus oli 126 000 euroa ja operaattoriksi kilpailutuksen perusteella valitun savonlinnalaisen BLC Telecomin 180 000 euroa. Loput kustannukset kattoi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman myöntämä vajaan 300 000 euron tuki.

Paikallinen operaattori BLC Telecom rakensi Rantasalmen verkon avaimet käteen -periaatteella ja huolehti myös liittymien myynnistä asiakkaille. Keränen iloitsee siitä, miten paljon parempaa arkea ja uusia mahdollisuuksia valokuituverkko on antanut kunnan keskustaajaman yrityksille ja vakituisille asukkaille. Olennaista on ollut palvella paremmin myös kunnan tulevaisuudelle tärkeitä vapaa-ajan asukkaita.

– Koska olemme kesäasutuspaikkakunta, mobiiliverkko kuormittuu merkittävästi enemmän kesäisin ja se on saanut yhteydet pätkimään, Keränen kuvailee.

Rantasalmi hyötyy edelleen vuosia sitten tekemästään päätöksestä – kyläverkkohankkeen mahdollistama kuntataajaman valokuituverkko laajenee uusille asuinalueille BLC Telecomin kanssa toteutettavin jatkohankkein.

 

Juhannusviikon 21.-25.6. poikkeavat aukiolot LPOnetin myymälöissä ja asiakaspalvelussa

Asiakaspalvelu palvelee puhelimitse ja sähköisissä kanavissa maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona klo 9-17 sekä torstaina klo 9-15. Häiriöilmoituksia voi jättää normaalisti maksuttomaan puhelinnumeroon 0800 915019 (24/7)

 

Loviisan myymälä:

 

  • Avoinna maanantaina ja tiistaina klo 9-17 sekä torstaina klo 9-15
  • Suljettu keskiviikkona ja perjantaina

 

Porvoon myymälä:

 

  • Avoinna maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona klo 9-17
  • Suljettu torstaina ja perjantaina