Valokuitukaapeli tuodaan tilaajan kiinteistölle odottamaan LPOnetin asentajan käyntiä. Asentaja vetää kaapelin talon sisään kuitupäätelaitteeseen ja kytkee palvelut käyttöön.

LPOnet aloittanut kuituhankkeen Askolassa – kiinnostus ratkaisee valokuituverkon rakentamisen

Paikallisten asiakkaiden omistama tietoliikenneosuuskunta LPOnet on vuodesta 2008 rakentanut valokuituverkkoa ja tarjonnut kuituverkon palveluita Itä-Uudellamaalla. LPOnet on Itä-Uudenmaan markkinajohtaja kuituliittymissä. Tänä päivänä kuituverkko kattaa ison osan Loviisan, Porvoon, Lapinjärven ja Myrskylän alueista.

”Kuituverkkoa on laajennettu kysynnän mukaan viime vuosina lähinnä Porvoossa, ja nyt haluamme antaa Askolan alueen kotitalouksille ja yrityksille mahdollisuuden liittyä kuituverkkoomme”, kertoo LPOnetin toimitusjohtaja Ilari Anttila. ”Askolalaisilta tulleet kyselyt ja toiveet kuituyhteydestä vaikuttivat myös osaltaan hankkeen aloittamiseen”, jatkaa Anttila.

 

Askolan kuituhankkeella innostunut vastaanotto

 

LPOnetin kuituhankkeessa kiinnostus ratkaisee verkon rakentamisen – kun noin puolet alueen kiinteistöistä tilaa kuituliittymän, verkon rakentaminen aloitetaan. Kuituverkkoon liitettyyn omakotitaloon saa nopean laajakaistan lisäksi halutessaan kaapeli-tv:n. Valokuitu on tilattavissa myös taloyhtiöihin ja yrityskiinteistöihin.

”Jo heti hankkeen julkistamisesta lähtien olemme saaneet ilahduttavan paljon yhteydenottoja Askolan suunnalta”, paljastaa LPOnetin myyntijohtaja Mats Åminne. ”Tästä on hyvä jatkaa. Olemme innoissamme ja luottavaisin mielin, että saamme vietyä hankkeen loppuun asti”, Åminne jatkaa. Askolan kuituhankealue kattaa nyt aluksi kirkonkylän ja Monninkylän alueet.

Kartta hankealueesta sekä lisätietoa hankkeista löytyy tästä

 

Etätyöskentely on lisännyt valokuidun kysyntää

 

Valokuidun tarve on selvästi noussut esiin lisääntyneen etätyön ja etäopiskelun seurauksena. ”Ihmiset haluavat yhteyden, joka toimii takuuvarmasti myös silloin, kun kotona aikuiset istuvat videoneuvottelussa ja lapset katsovat samaan aikaan Netflixiä”, toteaa Mats Åminne. ”Mobiiliverkkojen rajallisuuden kodin tai yrityksen laajakaistaliittymänä huomaakin usein juuri videoneuvotteluissa, kun pätkivä ja rakeinen kuva on estänyt videon päällä pitämisen. Kuituliittymässä ei videon käyttö ole mikään ongelma”.