Med fiber lyckas distansarbetet

Den kraftiga tillväxten av distansarbete och -studier har överraskat de flesta. Nu om nånsin har alla insett vilken roll en fungerande nätförbindelse har. Många har t.ex. stött på den mobila nätuppkopplingens begränsningar inom ett område med många användare. I mobilnätet delar ju alla på samma förbindelse till basstationen och det inverkar begränsande på snabbhet och tillförlitlighet.

Den mest pålitliga nätförbindelsen är fiber. Fibern erbjuder en jämn och stabil förbindelse vars snabbhet är vad man lovat. Detta tack vare att alla har ett eget band som inte omfattas av andra. Fibern har också framtidsgaranti – trots att hastighetskravet ständigt ökar räcker effekten ännu i tiotals år.

 

Familjen Suopajärvi valde fiber

 

Borgåfamiljen Suopajärvis ständiga problem var en nätförbindelse med störningar och tröghet. Uppkopplingshastigheten räckte inte till för föräldrarnas distansarbete och barnens fritids- och skolbruk. Familjens mamma Titta jobbar som närförman inom flygtrafiken och då krävs en störningsfri användning av distansprogram och distansmöten utan avbrott.

Suopajärvis kontaktade LPOnets försäljning och man kom fram till att fiber med ett trådlöst lokalt nätverk är det enda fungerande alternativet. Med denna lösning kan man med toppenhastighet trådlöst utnyttja nätet med datorer och mobila enheter i hela fastigheten.

Fiberlösningens funktion beskrivs bra med Tittas slutkommentar: ”För vår familj var LPOnets fiberanslutning egentligen det enda möjliga alternativet, och samtidigt har familjefriden bevarats.”

 

Se i videon, hur fiber ändrade vardagen hos familjen Suopajärvi

 

 

Är du intresserad av fiber?

 

Kolla här om du kan få fiber till ditt hem.