Ohjeita

lponet

Ohjeita kanavien hakemiseen

 

Muutoksen yhteydessä kanavien tekniset tiedot muuttuvat, ja osa kanavista loppuu kokonaan. Tilalle tulee uusia kanavia ja myös kanavanumerointiin tulee muutoksia. Mikäli TV:si tai digiboksisi ei automaattisesti hae uusia kanavia, kanavat pitää virittää uudestaan. Joillakin laitteilla lisäksi on tarpeen tehdä tehdasasetusten palautus (tehdasasetusten palautus nollaa usein laitteesi kielivalinnan, nettiyhteyden asetukset ja muita tietoja. Mahdollinen TV-kuvan kalibrointi menetetään samalla).

 

Kanavahaku on helppo tehdä. Seuraa TV:si tai digiboksisi käyttöohjeita ja valitse laitteesi valikoista sopiva vaihtoehto. Näet haun edistymisen ruudulta.

 

Olemme keränneet tälle sivulle linkkejä ja ohjeita jotka auttavat sinua kanavahaun tekemisessä.

 

Yleinen kanavahakuohje

 

Digitan sivuilta löydät yleiskäyttöisen kanavahakuohjeen.

 

 

Yleisimpien tv-valmistajien tukisivustolinkit

 

LG: https://www.lg.com/fi/tuki/manuals

 

Samsung: https://www.samsung.com/fi/support/

 

Panasonic: https://panasonic.eu/Downloads/fi_FI/popup.html

 

Philips: https://www.philips.fi/content/B2C/fi_FI/support-home/tv-tuotetuki.html

 

Sony: https://www.sony.fi/electronics/support/televisions-projectors

 

Vihjeitä eräisiin televisioihin ja digibokseihin

 

Vanhemmat Samsung-televisiot:

 

Jotkin Samsungit eivät pysty päivittämään TV-korttia aivan täysin kun signaali muuttuu. Jos mahdollista, ota TV-kortti ja kortinlukija irti ja vie ne johonkin toiseen televisioon jossa on CA-paikka ja joka käyttää LPOnetin kaapeliverkkoa. Odota kun kortti päivittyy ja siirrä takaisin omaan televisioosi, jatkossa sen pitäisi päivittyä normaalisti.

 

Katso minkätyyppisen kortinlukija TV:si tarvitsee (www.testatutlaitteet.fi). Jos se tarvitsee vanhan Ci1v-lukijan, älä laita uudempaa CI+-lukijaa telkkariin, TV voi mennä sekaisin.

 

Sony KLD Bravia:

 

Kortinlukija voi lakata tilapäisesti toimimasta kun signaali vaihtuu. Ota kortti ja kortinlukija pois TV:stä, ota kortti pois lukijasta ja sen jälkeen pelkkä lukija takaisin televisioon. Odota ilmoitusta ”CI-moduuli tunnistettu” ja sen jälkeen vielä ”Ei korttia” – laita vasta tämän jälkeen kortti lukijaan. Odota vielä että kortin päivitys menee läpi, tähän voi mennä jopa pari tuntia.

 

Bravia voi jumitella myös niin että joudut hakeamaan kanavat uudestaan vaikka ne jo kerran haettu ja nimellisesti näyttäisivät olevan paikallaan.

 

Samsung digiboksi ja Blue Ray -soitin kombolaite:

 

Joissakin tapauksissa linkitykset on pakko tehdä uudestaan vaikka ne on jo aiemmin tehty. Ota yhteyttä LPOnetin asiakaspalveluun.

 

Panasonic Viera ja Grundig-televisiot:

 

Nämä TV:t voivat vaatia tehdasresetin kun signaali vaihtuu. Katso ohjeet: