Porvoolaiset yritykset ja Haaga-Helian opiskelijat aloittivat mittavan yhteistyön

– ”Se, että opiskelijoille annetaan näin paljon resursseja projektiin, on upea juttu”

 

Haaga-Helia Porvoon opiskelijat toteuttavat paikallisten yritysten kanssa laaja-alaisia markkinointikampanjoita valokuituverkolle. Opiskelijoiden ponnistusten tulokset tullaan näkemään syksyn aikana itäisen Uudenmaan alueella.

 

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijat ja kolme paikallista yritystä – LPOnet, Haven Porvoo ja Storymaster – ovat aloittaneet yhteistyön, jossa opiskelijat saavat suunnitella ja toteuttaa valokuidun markkinointikampanjoita alusta loppuun saakka.

Opiskelijat saavat toteuttamiseen tukea markkinointitoimisto Haven Porvoon ja mainostoimisto Storymasterin ammattilaisilta.

Haaga-Helian opettajan, Maria Vickholmin, mukaan kyseessä on ainutlaatuinen projekti.

– Tässä projektissa on hienoa se, että opiskelijat saavat toimia ammattilaisina muiden ammattilaisten joukossa. Projektia viedään eteenpäin useamman eri tahon tuella, ja opiskelijoiden panos tullaan näkemään osana LPOnetin toimintaa.

– Se, että opiskelijoille annetaan näin paljon resursseja projektiin, on upea juttu. Opiskelijat ovat aidosti hyvissä käsissä.
Vickholmin mukaan kyseessä on win-win-tilanne kaikille osapuolille: Opiskelijoita yhteistyö valmentaa tuleviin työtehtäviin ja auttaa verkostojen luomisessa. Yritykset saavat raikkaita ja ajantasaisia näkemyksiä ja ratkaisuja.

 

Kolmen paikallisen yhteinen projekti

 

Haaga-Helian kanssa aloitettu yhteistyöprojekti on kolmen porvoolaisen yrityksen yhteinen idea.

– Halusimme haastaa omat ajatuksemme ja tuoda ulkopuolisten nuorten näkemystä ja ideoita markkinointiviestintään. Olemme kannustaneet, että opiskelijat heittäytyisivät rohkeasti hommaan ja ehdottaisivat villejäkin ideoita, LPOnetin johtaja Mats Åminne kertoo.

LPOnet on itäuusmaalaisten asukkaiden ja alueella toimivien yritysten omistama osuuskunta. Alun perin puhelinyhtiöksi vuonna 1931 perustettu yritys panostaa nykyään erityisesti valokuituverkkoon.

– Valokuitu on nopein ja toimintavarmin tiedonsiirtomuoto nettiin. Se on tällä hetkellä suosituin yhteysvalinta koteihin maailmalla tietoteknisesti kehittyneissä maissa. Esimerkiksi Kiinassa 78 %, Japanissa 70 % ja Ruotsissa 44 % kodin laajakaistaliittymistä ovat valokuidun kautta. Suomessa olemme vielä jäljessä 26 prosentilla, Åminne kertoo.

LPOnetin missiona on kehittää itäisen Uudenmaan alueesta parasta digiajan aluetta asua ja yrittää.

– Nopea netti on yhä tärkeämpi sekä kotona että työpaikalla, ja tutkimusten mukaan se tuo elinvoimaisuutta alueelle, Åminne sanoo.

Markkinointitoimisto Haven Porvoon tehtävänä on opiskelijoiden sparraaminen, mediakampanjoiden buukkaukset, projektin seuranta ja raportointi.

Mainostoimisto Storymaster toimii sparraajana ja videomateriaalin tuottajana.

– Muutamia raikkaita ideoita on jo näkynyt, seuraavaksi käytämme hiekkapaperia ja hiomme niistä valmiimpia, Storymasterin tarinankertoja Mats Tuominen sanoo.

 

Opiskelijat: ”Paikallisilta paikallisille hyvää!”

 

Koronatilanteen vuoksi useissa oppilaitoksissa on ollut pula hyvistä yritysyhteistyöprojekteista.

– Monissa yrityksissä tehdään etänä töitä ja edetään varovasti. On todella arvokasta, että saimme tänä syksynä näin laaja-alaisen projektin, jota viedään täysillä eteenpäin, Vickholm sanoo.

– Olen sanonut opiskelijoille, että ottakaa tästä ilo irti!

Opiskelijat on jaettu kuuteen viiden hengen ryhmään, aikaa projektille on 2,5 kuukautta.

– Pääsimme esittämään viime viikon briiffissä oman alustavan ideamme ja saimme sille palautetta, opiskelija Amanda Puuronen kertoo.

– Saimme tapaamisissa kasvot yrityksille ja voimme ottaa yhteyttä aina, kun on jotain kysyttävää. Se on helpottanut yhteistyötä ja ollut mukavaa.

Kampanjat valmistuvat yleisön nähtäväksi loka–marraskuussa.

– Teemme tässä projektissa paikallisilta paikallisille hyvää. Haluamme korostaa sitä, Puuronen raottaa.

 

Mediatiedote 28.9.2020, lisätietoa:

LPOnet Mats Åminne, johtaja myynti & markkinointi, mats.aminne@lponet.fi, +358445058211
Haaga-Helia Maria Vickholm: maria.vickholm@haaga-helia.fi
Haven Porvoo Kalle Alanen, kalle.alanen@havenporvoo.fi, +358400364462
Storymaster Mats Tuominen, info@storymaster.fi, +358400493397