Valokuidun kysyntä Itä-Uudellamaalla kasvaa – Jo 5000 kotitaloutta ja yritystä on hankkinut LPOnetin valokuituliittymän

MEDIATIEDOTE 8.4.2019

Valokuidun kysyntä Itä-Uudellamaalla kasvaa – Jo 5000 kotitaloutta ja yritystä on hankkinut LPOnetin
valokuituliittymän

LPOnetin valokuituliiketoiminta jatkoi kasvuaan vuonna 2018 ja valokuituliittymien määrä oli vuoden lopussa lähes 5000. ”5000:s valokuituliittymä asennettiin nyt aprillipäivänä 1.4.2019”, toteaa LPOnetin toimitusjohtaja Gustaf Forsberg. ”Määrää kuvaa hyvin se, että meillä on nyt yhtä monta valokuituliittymää kuin mitä meillä koskaan on ollut lankapuhelinliittymiä”, Gustaf Forsberg jatkaa.

Porvoo valokuidun kasvumarkkina, Loviisa edelleen suurin

Kasvu oli merkittävää erityisesti Porvoossa, jossa LPOnet on rakentanut valokuituverkkoa asiakaskysynnän pohjalta useaan kaupunginosaan. ”Etenemme niin sanotulla ennakkomyyntimallilla, jossa myymme kaupunginosan tai muutaman korttelin kerrallaan ja kun riittävän moni on tilannut valokuituliittymän niin rakennamme verkon”, kertoo LPOnetin myyntijohtaja Mats Åminne. LPOnetin valokuituliittymiä on edelleen eniten Loviisassa, mutta Porvoo on hyvää vauhtia kasvamassa osuuskunnan suurimmaksi markkinaksi. Edellä mainittujen lisäksi LPOnet tarjoaa valokuituliittymiä myös Lapinjärvellä ja Myrskylässä. Sipoossa LPOnet tarjoaa laajakaista- ja kaapeli-TV-palveluita paikallisen osuuskunnan valokuituliittymiin.

Valokuitutuotot kasvoivat, vanhojen verkkojen alasajo söi liikevaihtoa

Valokuituliiketoiminta kasvoi edelleen hyvän kysynnän ansiosta. Koko yrityksen liikevaihtoa söi kuitenkin edelleen strategian mukaisesti etenevä vanhojen verkkojen alasajo. LPOnet aloitti vuonna 2008 määrätietoisen ohjelman siirtyäkseen vanhoista lankapuhelin-, ADSL- ja kaapeliverkosta täysin valokuituun vuoden 2019 loppuun mennessä. Lankapuhelinverkko suljettiin vuonna 2017 ja strategian mukaisesti viimeisetkin vanhat ADSL- ja kaapeliliittymät suljetaan tämän vuoden aikana. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 laski edellä mainitusta johtuen 1,9 % ja oli 4,5 miljoonaa euroa. ”Liikevaihdon lasku on taittumassa, kun työ vanhojen verkkojen alasajosta saatetaan tänä vuonna päätökseen”, sanoo Gustaf Forsberg. ”Tämän jälkeen olemme puhdas valokuituverkkotoimija ja odotamme liiketoiminnan kasvun
jatkuvan edelleen viimeisten 10 vuoden malliin”, hän jatkaa. Yhtiön liikevoitto oli 332 tuhatta euroa ja siinä oli kasvua 47 %. Liikevoiton hyvään kehitykseen vaikutti muun muassa vähentyneet henkilöstökulut sekä Loviisan myymälän muutto takaisin yhtiön omaan kiinteistöön Linnunradalla.

LPOnet investoi alueen kilpailukykyyn

Porvoossa kysynnän mukaan tapahtuvan valokuituverkon laajentumisen ansiosta investoinnit kasvoivat vuonna 2018. Kokonaisinvestoinnit olivat 1,2 miljoonaa euroa, josta valokuituverkon ja sen tekniikan investoinnit olivat 850 tuhatta euroa. Kokonaisuudessaan LPOnet on investoinut kuluneena yhtenätoista vuotena noin 15 miljoonaa euroa valokuituverkkoon ja sen tekniikkaan. ”Merkittävä investointi ItäUudenmaan kilpailukyvyn kehittämiseen on LPOnetille luonnollista, koska alueen asukkaiden ja yritysten omistamana osuuskuntana primääri tehtävämme on rakentaa parasta teleinfraa alueelle ja näin varmistaa, että tämä on paras digiajan alue asua ja yrittää”, Gustaf Forsberg kommentoi suuria investointeja.

Jäsenmäärä ennätyskasvussa uusien Porvoolaisjäsenten ansiosta

LPOnet on kasvava asiakasomisteinen osuuskunta. Jäsenmäärä kasvoi 3,5 % ja oli vuoden lopussa 4172. Erityisesti useat porvoolaiset ovat liittyneet jäseneksi ja merkinneet osuuden hankkiessaan valokuituliittymän, mutta näin tapahtuu yhtiön koko toimialueella. Jäsenyys kannattaa, sillä se tuo säästöä valokuitupalveluiden käytössä.

Yhtiön alkuperästä johtuen suuri osa loviisalaisista on jo ennestään LPOnetin jäseniä, kun osuus on hankittu aikanaan lankapuhelinliittymän yhteydessä.


Vuonna 1931 perustettu LPOnet on moderni asiakasomisteinen kuitu-, tietoliikenne- ja ITpalveluosuuskunta, joka itäuusmaalaisena yhtiönä panostaa vahvasti alueen valokuituverkkoihin, laajakaista-, Internet-, TV- ja IT-palveluihin sekä paikalliseen asiakaspalveluun. Yhtiö investoi merkittävästi valokuituverkon rakentamiseen itäisellä Uudellamaalla. Yhtiö palvelee asiakkaitaan paikallisesti, asiakaspalvelupisteissään Loviisassa ja Porvoossa. Yhtiö on Finnet-liiton jäsen.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Gustaf Forsberg, puhelin (019) 505 8250, matkapuhelin 044 505 8250, sposti gustaf.forsberg@lponet.fi