lponet

LPOnet

lponet

Yritys

 

Olemme asiakkaittemme – alueen asukkaiden ja alueella toimivien yritysten – omistama kasvava osuuskunta. Olemme pitkän puhelinosuuskuntaperinteen omaava, mutta täysin uudistunut valokuituverkko-operaattori ja tietoliikenne-, Internet-, TV- ja IT-palveluiden tarjoaja.

 

Rakennamme moderneinta tietoliikenneinfraa – valokuituverkkoa – alueellamme. Tarjoamme parhaita tietoliikennepalveluita ja luomme kaiken tietoliikenteen perustaa.

 

Tarjoamme parasta palvelua, paikallisesti! Palvelemme tutkitusti paremmin. Yhdeksän kymmenestä asiakkaasta on tyytyväinen kuitupalveluihimme ja asiakkaamme suosittelevat meitä tuplasti enemmän kuin palvelualalla yleensä. Olemme tehokas ja moderni toimija, joka panostaa uusimpaan teknologiaan, jatkuvaan palvelutarjonnan ja toiminnan kehittämiseen samoin kuin organisaation kehittämiseen sekä yrityksen Voittajakulttuuriin.

 

Teemme Itä-Uudestamaasta parasta digiajan aluetta asua ja yrittää! Olemme merkittävä itäisen Uudenmaan kilpailukykyyn investoiva toimija ja televerkkojen rakentaja.

 

Toimimme Loviisassa, Porvoossa, Lapinjärvellä, Myrskylässä ja Sipoossa. Asiakaspalvelupisteemme sijaitsevat Loviisassa ja Porvoossa.

 

Olemme Finnet-liiton jäsen https://www.finnet.fi/

OTA YHTEYTTÄ

Organisaatio ja hallinto

 

 

LPOnetin johtoryhmä

Jani Alho
tuotantojohtaja
puh. 019 505 8217
matkapuh. 044 505 8217
jani.alho@lponet.fi

Gustaf Forsberg
toimitusjohtaja
puh. 019 505 8250
matkapuh. 044 505 8250
gustaf.forsberg@lponet.fi

Mats Åminne 
johtaja, myynti ja markkinointi
puh. 019 505 8211
matkapuh. 044 505 8211
mats.aminne@lponet.fi

Hallituksen jäsenet

 

Hallituksen jäsenet valitaan osuuskunnan sääntöjen mukaisesti varsinaisessa osuuskunnan kokouksessa. Jäsenten toimikausi on kolme vuotta.

 

  • Mats Lobbas, puheenjohtaja
  • Ylva Pallas, varapuheenjohtaja
  • Arto Henriksson
  • Hannu Krook
  • Ulf Lindén
  • Paavo Sistola
  • Ralf Sjödahl

LPOnetin historia

 

LPOnetin juuret ulottuvat aina vuoteen 1931, jolloin perustettiin Loviisan Puhelinosuuskunta. Yhtiön perustamisen aikaan alueella toimi ennestään toinen kilpaileva puhelinyhtiö, Lovisa Telefon & Elektricitets Aktiebolag, perustettu v. 1888. Lähimaasedulla toimi myös kolmas, vuonna 1926 perustettu puhelinyhtiö, Östra Nylands Telefonandelslag. Kilpailutilanne johti siihen, että Loviisa sai vuonna 1931 peräti kaksi maan ensimmäisistä moderneista automaattipuhelinkeskuksista ja Loviisa oli näin ollen kehityksessä edellä monia kaupunkeja, m.m. huomattavasti suurempaa Porvoota.

 

LPOnet on edelläkävijä myös tänä päivänä. LPOnet päätti jo vuonna 2007 kaiken kattavasta valokuituverkon rakentamisesta perinteiselle lankapuhelinverkon toimialueelleen. Vuonna 2014 LPOnet julkisti suunnitelmansa korvata vanha lankapuhelinverkkonsa kokonaan valokuidulla vuoteen 2020 mennessä. Vuonna 2017 LPOnet lopetti lankapuhelinpalvelunsa, tiettävästi ensimmäisenä perinteisenä puhelinyhtiönä maailmassa ja vuonna 2019 LPOnet on siirtänyt koko liiketoimintansa valokuituverkon päälle, niinikään tiettävästi ensimmäisenä perinteisenä puhelinyhtiönä maailmassa.