Olika betalningssätt

 

Betalningsalternativen för LPOnets periodfakturering är pappersfaktura och elektroniska betalningssätt (e-faktura, faktura till e-posten, direktbetalning och nätfaktura).

 

 

Pappersfaktura

 

För pappersfaktura, som skickas till hemmet eller företaget, debiterar vi 1,80 €/faktura (inkl. moms). OBS! Pappersfakturor kan ej längre betalas i LPOnets butiker.

 

e-faktura

 

Fakturorna kan skickas även elektroniskt som e-fakturor till bankens internettjänst. På faktura som kommit till nätbanken bildas ett färdigt betalningsförslag och fakturans betalning sker enkelt och snabbt. Om du vill får du en anmälan per e-post eller textmeddelande om att räkningen anlänt. Räkningarna kan även arkiveras i nätbanken, varvid du inte själv behöver sköta arkiveringen. Du kan ta tjänsten i bruk genom att göra en e-faktura anmälan i din egen nätbank. Då du gör anmälningen bifoga kundnumret som finns på fakturan.

 

Faktura till e-postadressen

 

I stället för pappersräkningen kan du beställa fakturan som pdf-bilaga till din e-post. Vid behov kan du även ta pappersutskrift på räkningen. Om du vill ha räkningen till din e-post, meddela din e-postadress och kundnummer till adressen fakturering (at) lponet.fi.

 

Direktbetalning

 

Direktbetalning är ett betalningssätt för dig som inte har nätbank och därför inte kan använda e-faktura. Med direktbetalningen betalar du fakturorna alltid automatiskt på förfallodagen. Du får en pappersfaktura från LPOnet om betalningen, som debiteras på förfallodagen. Du ingår ett avtal om direktbetalning på ditt eget bankkontor.

 

Nätfaktura för företag

 

I nätfaktureringen skickas fakturorna elektroniskt direkt till ditt företags inköpsfaktureringssystem. Hanteringen av fakturorna effektiveras och antalet onödiga fel minskar, då fakturorna behandlas elektroniskt. Den elektroniska arkiveringen minskar på pappersmängden och det manuella arbetet och uppgifterna hittas vid behov enkelt. För nätfaktureringen behöver vi ditt företags nätfaktureringsadress samt nätfaktureringsoperatörens eller bankens förmedlarkod.