När har du senast uppdaterat lösenordet i din Sulo e-post?

Det är bra att uppdatera e-postlådans lösenord regelbundet. Brottslingar har hittat på allt slugare sätt att luska ut lösenord, och om du använder samma lösenord i flera tjänster, är det lättare att komma åt dina viktiga personliga person- och kontouppgifter. Det lönar sig alltså att använda olika lösenord i olika tjänster.

Om du inte på en lång tid har bytt e-postlådans lösenord, gör det nu.

 

Hurdant är ett tryggt lösenord?

 

Ett bra lösenord är tillräckligt långt och den innehåller stora och små bokstäver, specialtecken och nummer. Du kan även använda en hel mening, som är svår att gissa men enkel att komma ihåg – använd t.ex. talspråk eller dialekt.

På Cybersäkerhetscentrets sidor finns bra tips på hur du hittar på bra lösenord:
https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/ajankohtaista/ohjeet-ja-oppaat/pidempi-parempi-nain-teet-hyvan-salasanan

 

Så här uppdaterar du lösenordet i Sulo e-posten

 

  • Gå till adressen oma.sulo.fi och logga in med lösenordet, som du fick då du gjorde avtal om e-postens användning (om du bytt lösenord, använd det nya).
  • I Sulo e-postens lösenord kan du använda 6-32 tecken (lösenordet kräver små och stora bokstäver, nummer och specialtecken).
  • Om du har flera Sulo-e-postlådor, lönar det sig att byta lösenorden i alla. Om du aldrig har bytt huvudanvändarens lösenord, rekommenderas detta också. Huvudanvändarens lösenord fick du, då du öppnade tjänsten. OBS! Med huvudanvändarens lösenord loggar du in även till omahallinta.fi-sidan, var du hanterar kabel-tv-betalkanaler.
  • Om du har glömt huvudanvändarens lösenord, kontakta vår kundbetjäning.