lponet-jäsenille

Jäsenyys kannattaa

Osuuskunta tuottaa jäsenilleen nykyaikaisia palveluja kustannustehokkaaseen hintaan

 

LPOnet Osk Anl on asiakkaiden omistama osuuskunta, jonka päätehtävä on tuottaa jäsenilleen, eli itäuusimaalaisille asukkaille ja yrityksille, laadukkaita ja nykyaikaisia tietoliikennapalveluja teknisesti ylivertaisessa valokuituverkossa. Toimimme asiakaslähtöisesti, pitkäjänteisesti ja kustannustehokkaasti, koska asiakkaamme omistavat meidät.

 

Kaikki jäsenyyteen liittyvät asiat hoituvat asiakaspalvelussamme.

Jäsenedut

 

LPOnetin jäsenenä saat seuraavat edut:

 

 • 20 % alennusta LPOnetin palvelupaketin kuukausimaksusta, esim. KuituKoti- ja KuituNetti-paketit sekä laajakaistan lisänopeudet taloyhtiöissä.
 • Kuituliittymän liittymismaksu 0 € (norm. 310 €)

Miten jäseneksi ja mitä osuus maksaa?

 

Jäseneksi hakevan tulee hankkia LPOnet Osk Anl:n osuus. Jäsenyyttä haetaan kirjallisesti ja osuuskunnan hallitus käsittelee jäsenhakemuksen kokouksessaan (hakemus hoidetaan asiakaspalvelussamme). Kokouksessa päätetään jäsenyyden hyväksynnästä ja hakijaa tiedotetaan päätöksestä. Voit joko ostaa uuden osuuden LPOnetiltä tai hankkia ns. vanhan osuuden yksityisiltä markkinoilta. Mikäli ostat tai esim. saat perinnöksi vanhan osuuden, lue lisää jäsenyyden ehdoista ja osuuden rekisteröinnistä alempana tällä sivulla.

 

LPOnetiltä ostettava uusi osuus maksaa 500 euroa. Tästä 150 euroa on osuusmaksua, joka palautetaan osuuskuntalain ehdoin, jos jäsenyys päättyy.

 

Hinnasto (pdf) uuden osuuden merkintähinnasta ja vanhan osuuden rekisteröintimaksusta.

Jäsenyyden ehdot

 

Osuuskunnan hallitus käsittelee jäsenhakemukset. Hallituksella on osuuskunnan sääntöjen mukaan päätösvalta joko hyväksyä tai hylätä jäsenhakemus. Osuuskunnan toiminnan periaatteiden mukaisesti osuuskunnan jäsenten tulee lähtökohtaisesti olla osuuskunnan palveluiden käyttäjiä. Hakijalla on siksi oltava nimissään ainakin yksi LPOnetin tuottama, kuluttajille tai yrityksille suunnattu kiinteän verkon palveluliittymä. Jäsenyys voidaan hallituksen päätöksellä hyväksyä ilman perusedellytyksiä ja näin tehdään mm. silloin, kun osuus on siirtynyt perinnön, testamentin tai avio-oikeuden kautta.

 

Lisätietoa löydät osuuskunnan säännöistä:

LPOnet Osk Anl:n säännöt (pdf)

Osuuden rekisteröinti

 

Kun olet ostanut tai saanut osuuden, sinun tulee hakea jäsenyyttä kuuden kuukauden kuluessa saannosta tai, jos saanto perustuu kuolleen jäsenen jälkeen toimitettuun perinnönjakoon tai ositukseen, vuoden kuluessa kuolinpäivästä. Jäsenhakemuksen voit tehdä LPOnetin asiakaspalvelupisteessä.

 

Kun tulet LPOnetin myymälään hakemaan jäsenyyttä, on sinulla oltava mukana alla olevat dokumentit.

Toiselta jäseneltä ostettu osuus:

 

 • Rekisteriote LPOnetin jäsenrekisteristä (osuuden myyjältä)
 • Kauppakirja allekirjoituksineen.
 • Voit halutessasi käyttää tätä kauppakirjapohjaa (pdf)
 • Maksukuitti kaupasta
 • Varainsiirtoveroilmoitus
 • Henkilöllisyystodistus, ajokortti tai passi
Lahjana saatu osuus:

 

 • Rekisteriote LPOnetin jäsenrekisteristä (lahjan antajalta)
 • Lahjakirja (lahjan antajan ja saajan nimi ja hetu sekä osuuden numero)
 • Henkilöllisyystodistus, ajokortti tai passi
Peritty osuus:

 

 • Rekisteriote LPOnetin jäsenrekisteristä
 • Ote perunkirjasta (pesän osakkaat ja tieto onko testamenttia)
 • Valtakirjat mahdollisilta pesän muilta osakkailta
 • Henkilöllisyystodistus, ajokortti tai passi

Osuudesta/jäsenyydestä luopuminen

 

Osuudesta voi luopua eroamalla osuuskunnasta tai myymällä osuus yksityisillä markkinoilla (osuuden ostajan on haettava jäsenyyttä, katso ”Miten jäseneksi”). Osuuskunnasta eroaminen tehdään kirjallisella ilmoituksella. Tällöin osuuskunta palauttaa osuusmaksun 150 € osuuskuntalain ehdoin eroamisvuotta seuraavan vuoden lopussa.

 

 

Osuuskunnan kokous

 

Asiakasomistajana olet tervetullut osuuskunnan kokouksiin. Varsinainen osuuskunnan kokous pidetään yleensä keväisin. Kokouskutsu julkaistaan kotisivuillamme ja paikallislehdissä noin kaksi viikkoa ennen kokousta.

Ota yhteyttä