Näin Penttisen perheen omakotitaloon asennettiin valokuitu Porvoossa

Penttisen perhe Porvoon Hamarissa oli pitkään kärsinyt huonoista nettiyhteyksistä ja heikosta tv-signaalista. Perheen nuoriso harrasti myös nettipelejä, johon kaistanleveys ei riittänyt.

Asiaan haluttiin ratkaisu, ja kun LPOnet tarjosi alueelle valokuituliittymiä, perhe päätti tarttua tilaisuuteen. Valokuidun nopeuteen ei esim. naapureiden netinkäyttö vaikuta, koska jokaiselle valokuituasiakkaalle on varattu oma, muista riippumaton kaista. Valokuitu on myös kestävä ja varmatoiminen ratkaisu tulevaisuuden kasvavia tiedonsiirtotarpeita ajatellen.

Valokuidun asennustyöt omakotikiinteistöön aloitettiin ulkotöillä tuomalla kaapeli talolle. Perhe yllättyi siitä, miten siististi ja nopeasti kaivuutyöt suoritettiin. Tontille ei tuotu isoa kaivinkonetta, vaan kaivuu ja peittäminen onnistui siististi melkeinpä jälkiä jättämättä.

 

Seuraavaksi LPOnet:in asentaja saapui paikalle tekemään itse valokuidun kytkentätyöt. Kaapeli vedettiin pinta-asennuksena sille seinälle, johon läpivienti tuli. Asentaja ja perhe kävivät huolellisesti läpi minne on sopivinta asentaa sisäpuolen valokuitumodeemi ja siihen kohtaan tehtiin myös läpivienti. Siisti pieni reikä, ja kuitu oli jo kiinteistön sisäpuolella juuri oikeassa kohdassa. Läpivientireikä tiivistettiin vielä asianmukaisesti, ettei sadevesi pääse rakenteisiin.

 

Tämän jälkeen näyttävä modeemi asennettiin seinään jakorasian yhteyteen. Näin voitiin kytkeä modeemi talon omaan tv-johtoverkkoon. Penttisten talo on monikerroksinen ja siksi asennettiin myös niin sanottu mesh-verkko, eli pari tyylikästä johdotonta laajenninta, jotka varmistavat sen, että wifi-verkko toimii koko talossa. Hyvästi takkuileva netti!

 

Kaksi tuntia LPOnet:in asentajan saapumisesta televisiosta seurattiin häiriöttömiä HD-tv-lähetyksiä ja nautittiin nopeasta netistä koko talossa. Eikä edes tarvinnut siivota, koska asennustyöt oli tehty niin siististi.

 

 

 

Katso video asennuksesta

 

Oletko kiinnostunut valokuidusta?

 

Tarkista valokuidun saatavuus sinun kotiisi tästä.