LPOnet

LPOnet

Missiomme on tehdä Itä-Uudestamaasta digiajan paras alue asua ja yrittää

 

LPOnet (LPOnet Osk Anl) on alueen asukkaiden ja alueella toimivien yritysten omistama kasvava osuuskunta. Olemme pitkän puhelinosuuskuntaperinteen omaava, mutta täysin uudistunut valokuituverkko-operaattori ja tietoliikenne-, Internet-, TV- ja IT-palveluiden tarjoaja. Juuremme ulottuvat vuoteen 1931, jolloin yritys perustettiin nimellä Loviisan Puhelinosuuskunta.

 

Rakennamme moderneinta tietoliikenneinfraa – valokuituverkkoa – alueellamme. Tarjoamme parhaita tietoliikennepalveluita ja luomme kaiken tietoliikenteen perustaa. Yhdessä alueen asukkaiden ja yritysten kanssa teemme Itä-Uudestamaasta parhaan digiajan alueen asua ja yrittää.

 

 

Paikallinen palvelee paremmin

 

Palvelemme tutkitusti paremmin. Yhdeksän kymmenestä asiakkaasta on tyytyväinen LPOnetin valokuitupalveluihin ja asiakkaamme suosittelevat meitä tuplasti enemmän kuin palvelualalla yleensä. Olemme tehokas ja moderni toimija, joka panostaa uusimpaan teknologiaan, jatkuvaan palvelutarjonnan ja toiminnan kehittämiseen samoin kuin organisaation kehittämiseen sekä yrityksen Voittajakulttuuriin.

 

Teemme Itä-Uudestamaasta parhaan digiajan alueen asua ja yrittää! Olemme merkittävä Itä-Uudenmaan kilpailukykyyn investoiva toimija ja televerkkojen rakentaja.

 

Toimimme Loviisassa, Porvoossa, Lapinjärvellä, Myrskylässä ja Sipoossa. LPOnetin asiakaspalvelupisteet sijaitsevat Loviisassa ja Porvoossa.

 

LPOnet on Finnet-liiton jäsen https://www.finnet.fi/

OTA YHTEYTTÄ

Organisaatio ja hallinto

 

 

LPOnetin johtoryhmä

Ilari Anttila
toimitusjohtaja
puh. 044 505 8223
ilari.anttila@lponet.fi

Jani Alho
tuotantojohtaja
puh. 044 505 8217
jani.alho@lponet.fi

Mats Åminne 
johtaja, myynti ja markkinointi
puh. 044 505 8211
mats.aminne@lponet.fi

Hallituksen jäsenet

 

Hallituksen jäsenet valitaan osuuskunnan sääntöjen mukaisesti varsinaisessa osuuskunnan kokouksessa. Jäsenten toimikausi on kolme vuotta.

 

  • Mats Lobbas, puheenjohtaja
  • Ylva Pallas, varapuheenjohtaja
  • Arto Henriksson
  • Johan Nyholm
  • Paavo Sistola
  • Anne Vanhala
  • Tatu Ylönen

Tilinpäätös

 

LPOnet Osk Anl:n tilinpäätösasiakirjat:

 

 

Katsaus toimintaan 2021

 

 

LPOnetin historia

 

LPOnetin juuret ulottuvat aina vuoteen 1931, jolloin perustettiin Loviisan Puhelinosuuskunta. Yhtiön perustamisen aikaan alueella toimi ennestään toinen kilpaileva puhelinyhtiö, Lovisa Telefon & Elektricitets Aktiebolag, perustettu v. 1888. Lähimaasedulla toimi myös kolmas, vuonna 1926 perustettu puhelinyhtiö, Östra Nylands Telefonandelslag. Kilpailutilanne johti siihen, että Loviisa sai vuonna 1931 peräti kaksi maan ensimmäisistä moderneista automaattipuhelinkeskuksista ja Loviisa oli näin ollen kehityksen kärjessä.

 

LPOnet on edelläkävijä myös tänä päivänä. LPOnet päätti jo vuonna 2007 kaiken kattavasta valokuituverkon rakentamisesta perinteiselle lankapuhelinverkon toimialueelleen. Vuonna 2014 LPOnet julkisti suunnitelmansa korvata vanha lankapuhelinverkkonsa kokonaan valokuidulla vuoteen 2020 mennessä. Vuonna 2017 LPOnet lopetti lankapuhelinpalvelunsa, tiettävästi ensimmäisenä perinteisenä puhelinyhtiönä maailmassa ja vuonna 2019 LPOnet on siirtänyt koko liiketoimintansa valokuituverkon päälle.

 

Vuonna 2021 täytimme 90-vuotta ja julkaisimme historiaamme käsittelevän sivuston. Sivuilta löytyy mm. vanhoja valokuvia ja tuoreita videohaastatteluja. Pääset sivustoon tästä.