LPOnet

LPOnet

Missiomme on tehdä Itä-Uudestamaasta digiajan paras alue asua ja yrittää

 

LPOnet (LPOnet Osk Anl) on alueen asukkaiden ja alueella toimivien yritysten omistama kasvava osuuskunta. Olemme pitkän puhelinosuuskuntaperinteen omaava, mutta täysin uudistunut valokuituverkko-operaattori ja tietoliikenne-, Internet-, TV- ja IT-palveluiden tarjoaja. Juuremme ulottuvat vuoteen 1931, jolloin yritys perustettiin nimellä Loviisan Puhelinosuuskunta.

 

Rakennamme moderneinta tietoliikenneinfraa – valokuituverkkoa – alueellamme. Tarjoamme parhaita tietoliikennepalveluita ja luomme kaiken tietoliikenteen perustaa. Yhdessä alueen asukkaiden ja yritysten kanssa teemme Itä-Uudestamaasta parhaan digiajan alueen asua ja yrittää.

 

 

Paikallinen palvelee paremmin

 

Palvelemme tutkitusti paremmin. Yhdeksän kymmenestä asiakkaasta on tyytyväinen LPOnetin valokuitupalveluihin ja asiakkaamme suosittelevat meitä lähes kolme kertaa enemmän kuin palvelualalla yleensä *. Olemme tehokas ja moderni toimija, joka panostaa uusimpaan teknologiaan, jatkuvaan palvelutarjonnan ja toiminnan kehittämiseen samoin kuin organisaation kehittämiseen sekä yrityksen Voittajakulttuuriin.

 

Teemme Itä-Uudestamaasta parhaan digiajan alueen asua ja yrittää! Olemme merkittävä Itä-Uudenmaan kilpailukykyyn investoiva toimija ja televerkkojen rakentaja.

 

Toimimme Loviisassa, Porvoossa, Lapinjärvellä, Myrskylässä, Askolassa ja Sipoossa. LPOnetin asiakaspalvelupisteet sijaitsevat Loviisassa, Porvoossa ja Myrskylässä.

 

LPOnet on Finnet-liiton jäsen https://www.finnet.fi/

 

* Asiakastyytyväisyystutkimus 2022, Taloustutkimus Oy.

OTA YHTEYTTÄ

Organisaatio ja hallinto

 

 

LPOnetin johtoryhmä

 

Kuvassa vasemmalta:

Ilari Anttila
Toimitusjohtaja
ilari.anttila@lponet.fi
puh. 044 505 8223

Helena Fagerlund
Tuotepäällikkö
helena.fagerlund@lponet.fi
puh. 044 5058 220

Henri Penttinen
Päällikkö, yritysasiakkuudet ja myynnin tuki
henri.penttinen@lponet.fi
puh. 044 5058 230

Pirjo Pohjanheimo
Talouspäällikkö
pirjo.pohjanheimo@lponet.fi
puh. 044 5058 210

Jani Alho
tuotantojohtaja
jani.alho@lponet.fi
puh. 044 505 8217

Hanna Koistinen
Päällikkö, asiakaspalvelu ja kuluttajamyynti
hanna.koistinen@lponet.fi
puh. 044 505 8421

Tommi Mäki
Verkkopäällikkö
tommi.maki@lponet.fi
puh. 044 505 8228

Mats Åminne 
Johtaja, myynti ja markkinointi
mats.aminne@lponet.fi
puh. 044 505 8211

LPOnet Osk Anl:n hallituksen jäsenet

 

Hallituksen jäsenet valitaan osuuskunnan sääntöjen mukaisesti varsinaisessa osuuskunnan kokouksessa. Jäsenten toimikausi on kolme vuotta.

 

  • Mats Lobbas, puheenjohtaja
  • Ylva Pallas, varapuheenjohtaja
  • Arto Henriksson
  • Johan Nyholm
  • Paavo Sistola
  • Anne Vanhala
  • Tatu Ylönen

Tilinpäätös 1.1.-31.12.2022

 

LPOnet Osk Anl:n tilinpäätösasiakirjat:

 

 

 

Katsaus toimintaan 2022

 

 

LPOnetin historia

 

LPOnetin juuret ulottuvat aina vuoteen 1931, jolloin perustettiin Loviisan Puhelinosuuskunta. Yhtiön perustamisen aikaan alueella toimi ennestään toinen kilpaileva puhelinyhtiö, Lovisa Telefon & Elektricitets Aktiebolag, perustettu v. 1888. Lähimaasedulla toimi myös kolmas, vuonna 1926 perustettu puhelinyhtiö, Östra Nylands Telefonandelslag. Kilpailutilanne johti siihen, että Loviisa sai vuonna 1931 peräti kaksi maan ensimmäisistä moderneista automaattipuhelinkeskuksista ja Loviisa oli näin ollen kehityksen kärjessä.

 

LPOnet on edelläkävijä myös tänä päivänä. LPOnet päätti jo vuonna 2007 kaiken kattavasta valokuituverkon rakentamisesta perinteiselle lankapuhelinverkon toimialueelleen. Vuonna 2014 LPOnet julkisti suunnitelmansa korvata vanha lankapuhelinverkkonsa kokonaan valokuidulla vuoteen 2020 mennessä. Vuonna 2017 LPOnet lopetti lankapuhelinpalvelunsa, tiettävästi ensimmäisenä perinteisenä puhelinyhtiönä maailmassa ja vuonna 2019 LPOnet on siirtänyt koko liiketoimintansa valokuituverkon päälle.

 

Vuonna 2021 täytimme 90-vuotta ja julkaisimme historiaamme käsittelevän sivuston. Sivuilta löytyy mm. vanhoja valokuvia ja tuoreita videohaastatteluja. Pääset sivustoon tästä.