Matkapuhelimen aikakausi

Matkapuhelin

 

LPOnet on nähnyt matkapuhelinalan kehityksen sen alkuajoista lähtien. Katso miten tekniikka on kehittynyt ja asiat ovat muuttuneet vuosien saatossa.

Ensimmäiset matkapuhelimet NMT-450-verkossa tulivat käyttöön Suomessa 1981 ja NMT-900-verkossa vuonna 1987. Matkapuhelimet olivat alussa harvojen herkkua, sillä puhelimet maksoivat maltaita.

 

Näin Ylellä uutisoitiin NMT-900-verkon avautumista 1987.

Millainen oli sinun ensimmäinen kännykkäsi? Joillakin puhelimilla pystyi jopa lähettämään tekstiviestejä – opitko sinä kirjoittamaan katsomatta näppäimiä? Ja olihan se ihmeellistä, kun pystyi soittamaan melkein mistä vain.

 

GSM-tekniikka mullisti matkapuhelinmarkkinat. Vuonna 1991 Radiolinjan verkossa soitettiin maailman ensimmäinen GSM-puhelu ja kova kilpailu eri operaattoreiden kesken alkoi. SIM-kortilla varustetut ja äänenlaadultaan huomattavasti paremmat GSM-puhelimet syrjäyttivät myöhemmin NMT-puhelimet ja -verkot.

Älykännyköiden ja kosketusnäyttöjen alkuaikoina visioitiin, että kohta voidaan soittaa näköpuheluita ja puhelimesta voi katsoa televisiotakin – kuulostiko uskomattomalta? Ja kännyköillä pääsi myös nettiin. Muistatko ensimmäisen kuvaamasi kännykkävideon tai some-postauksen? Mitä sovellusta ilman et pärjäisi tänä päivänä?

lankapuhelinLUE LISÄÄ

Lankapuhelimen

aikakausi

LUE LISÄÄ

Matkapuhelimen

aikakausi

LUE LISÄÄ

Kaapeli-tv:n

aikakausi

LUE LISÄÄ

Internetin

aikakausi

LPOnet – varsin vikkelä 90-vuotias

HISTORIASIVUN ETUSIVULLE